Microcemento, Astudio

Topcret усъвършенства архитектурата на големи повърхности с материали с високо технологично качество , които са устойчиви на голям обществен трафик.

Изтънчен материал

Microcement ви позволява да създавате уникални пространства с подове и стени, покрити с благороден и гъвкав материал.
Microcemento® е покритие, съставено от циментова и полимерна материя, която има голяма гъвкавост и изключителна адхезия към множество материали и повърхности. Приложението му е изцяло ръчно изработено и различните слоеве достигат дебелина само 2-3 мм, така че всеки тип хоризонтална или вертикална, вътрешна или външна повърхност може да бъде покрита, създавайки среда, пълна с различия.

„Microcemento“ е благороден и универсален материал, който ви позволява да създавате уникални и цветни пространства по пода и стените, покрити по уникален начин. Това е микропокритието, избрано от професионалистите в интериорния дизайн, за да придаде качество и уникалност на пространствата „.

Уникална текстура и блясък

Едно от най-важните решения за приложението на Microcemento® във вашите пространства е изборът на цвят. Ето защо Topcret не се ограничава до стандартна палитра. Неговият метод на оцветяване ви позволява да създавате безкраен брой цветове.
Колекция Classic е вдъхновен от дълбоките и релаксиращи тонове на природата и възпроизвежда цяла вселена от сложни и елегантни цветове.
Колекция Viva е светлиннa, жизнена и радикалнa. Ярки, интензивни, радостни цветове, които изграждат изразителни пространства, пълни с енергия.
Колекция Glanz пресъздава палитра, вдъхновена от метални тонове, като дава магическа връзка с възможностите за проектиране и интериорен дизайн.

Основните функции

Хидроизолация

Може лесно да се прилага във водни площи: бани, душове, вани и басейни. Също така на открито, като вътрешни дворове и тераси.

Минимална дебелина

Това е много устойчив материал срещу механична сила, компресия, огъване и абразия.

Висока атхезия

Съставът му предлага силно сцепление с почти всяка повърхност и не е необходимо да се отстранява предишният материал.

Открийте нашите цветове

Технически данни

Описание

Microcemento® е универсално покритие на циментова основа, гладка повърхност, дебелина 1-3 mm и отлични адхезионни качества за множество повърхности. Той е идеален за покритие, както на закрито, така и на открито, стени, подове, стълби, кухни, бани, външни мебели и басейни, тъй като не е необходимо да се премахва съществуващия материал. Повърхностната му твърдост, 43 N / mm2, е сравнима с тази на паркета от естествено дърво. Този материал следва стандартите ISO 9001 – ISO 14001 – OSHAS 18001.

Процес

Време за работа

Продуктът се нанася ръчно с метална мистрия и полукръгли движения. Времето за завършване ще зависи от обекта и характеристиките на проекта, но за завършване на пълния процес на инсталиране може да се вземат предвид минимум 2/3 дни.

Заключителни съображения

След инсталирането на нашите системи, повърхностите могат да бъдат готови за движение в рамките на 24 часа. През първите 5 дни трябва да се избягват удари, влачене на предмети или прилагане на тежки товари. Максималната твърдост на повърхността ще бъде достигната 21 дни след приключване на нанасянето. В случай на повърхности в контакт с вода, непропускливостта ще бъде постигната след 48 часа сушене.

Тестове и изпитания

УСТОЙЧИВОСТ НА ОСНОВАТА, UNE-EN 13892-6 > 1,2 N / MM2
ТВЪРДОСТ НА ПОВЪРХНОСТТА, UNE-EN 13892-6: 2003 43 N / MM2
Определяне на устойчивост на приплъзване / приплъзване на неполирани подове
UNE-ENV 12633 27
УСТОЙЧИВОСТ НА ИЗТИЧАНЕ, UNE-EN 13892 – 4 160 μM
УСТОЙЧИВОСТ НА УДАР: UNE-EN ISO 6272 > 14,7 N / M
Устойчивост на силни химически атаки, UNE-EN 13529: 205: Няма дефекти след 7-дневен контакт със зехтин, вода, алкохол, кафе и белина. Без дефекти след 1 ден контакт с боя за коса и оцет. Без дефекти след 6 часа контакт с лимонов сок.

Приложения

Интериор, Екстериор, Интериорни стени, Мебели и Тавани